Home Announcements Спроведува›ье на ларвицидна дезинсекција
Спроведува›ье на ларвицидна дезинсекција
Monday, 26 April 2021 12:14
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3На ден 26.04.2021 год. (Понеделник) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип iie спроведе ларвицидна дезинсекција со цел уништуваіъе на ларвите на комарците. Третирањето ќe се врши во периодот од 09 до 14 часот.

Со дезинсекцијата ќe бидат опфатени застојните води во урбаните населби и локалитети на територијата на општина Штип.

Третирањето ќe се изведува со препаратот BIOPREN 4GR со активна материја Isopropyl (7S,2E,4E)-(+)-11-methoxy-3,7,11-TrimethyI ларвицид или OXYMOS 20 ES со активна материја 4-phenoxyphenyl (RS)-2-(2pyrIdyIoxy) propil.

Во случај на неповолни временски услови (дожд, ветар и др.) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

За сите информации и прашаіъа можете да се јавите на телефон за контакт во

Општина Штип: 032/22 66 22.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize