Home Announcements Известувагье за превентивна дератизација против глодари (стаорци)
Известувагье за превентивна дератизација против глодари (стаорци)
Monday, 17 May 2021 13:45
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Заради заштита на населението од заразни болести предизвикани од глодари (стаорци), Општина Штип на ден 18.05.2021 год. (Вторник) ке спроведе превентивна дератизација на канализационите шахти на територијата на општина Штип преку овластена фирма, со цел уништување на глодарите (стаорците). Дератизацијата ке се врши во периодот од 18:00 до 23:30 часот.

Со дератизацијата ке бидат опфатени 160 канализациони шахти на територијата на Општина Штип.

Третирањето ке се изведува со препаратот ДЕРАТИОН ПАРАФИНАТО со активна супстанца 3-[3-[4-(4-(BromophenyI)phenyI]-3-hydroxy-1-phenyIpropyI]-2-hydroxychromen-4-one.

Во случај на неповолни временски услови (дожд и др.) дератизацијата се одложува за следниот поволен ден.

Воедно, се известуваат сите граѓани во општина Штип за внимателно учество во сообракајот.

За сите информации и прашагьа можете да се јавите на телефон за контакт во Општина Штип : 032/22 66 22

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize