Home Announcements Известување за прскање против комарци
Известување за прскање против комарци
Tuesday, 17 August 2021 09:38
There are no translations available.

На ден 25.08.2021 год. (Среда-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЛВ ладно запрашување.

Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во општина Штип, подрачјата по течението на реките Брегалница и Отиња, застојни води и подрачја околу каналиниот систем на трериторијата на општината, урбаните населби и локалитети.

Третирањето ќе се изведува со препаратот КШРАК 50 ЕС со активна супстанца суапо(4-Лиого-3-рИепохур11епу1)те1Иу1)-2-(2руг1с1у1оху)ргорЈ1 и со препаратот В10РРЕМ 40Р со активна материја 1ѕоргору1 (7Ѕ,2Е,4Е)-(+)-11-те№оху-3,7,11-Тпте1Ну1 или ОХУМОЅ 20 ЕЅ со активна материја 4-р1пепохурИепу1(Р?Ѕ)-2-(2руг1сЈу1оху)ргоре1 ларвицид.

Во случај на неповолни временски услови (ветар, дожд и др.) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

Воедно, се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

За сите информации и прашања можете да се јавите на телефон за контакт во Општина Штип : 032/22 66 22

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize