Home Announcements
Announcements
Известување за прскање против комарци
Thursday, 10 June 2021 11:20
There are no translations available.

На ден 11.06.2021 год. (Петок-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЛВ ладно запрашување.

Read more...
 
Известување за прскање против комарци
Wednesday, 26 May 2021 09:49
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3На ден 25.05.2021 год. (Вторник-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЛВ ладно запрашување.

Read more...
 
Известувагье за превентивна дератизација против глодари (стаорци)
Monday, 17 May 2021 13:45
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Заради заштита на населението од заразни болести предизвикани од глодари (стаорци), Општина Штип на ден 18.05.2021 год. (Вторник) ке спроведе превентивна дератизација на канализационите шахти на територијата на општина Штип преку овластена фирма, со цел уништување на глодарите (стаорците). Дератизацијата ке се врши во периодот од 18:00 до 23:30 часот.

Read more...
 
Спроведување на тереистичка дезинсекција
Monday, 10 May 2021 15:45
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3На ден 11.05.2021 год. (Вторник-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЈ1В ладно запрашување.

Read more...
 
Спроведува›ье на ларвицидна дезинсекција
Monday, 26 April 2021 12:14
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3На ден 26.04.2021 год. (Понеделник) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип iie спроведе ларвицидна дезинсекција со цел уништуваіъе на ларвите на комарците. Третирањето ќe се врши во периодот од 09 до 14 часот.

Read more...
 
Реакција на прес-конференција на ВМРО ДПМНЕ
Tuesday, 13 April 2021 14:21
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3ВМРО ДПМНЕ не може да се помири со фактот дека Штип станува модерен град. Дека меѓу приоритети на градот е чиста околина, чист град, нешто што во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, беше незамисливо.

Read more...
 
Известување за преземената акција за отстранување на гаражи
Friday, 09 April 2021 09:44
There are no translations available.

opstina stip-zgrada-2Поради преземената акција од страна на Општина Штип за отстранување на сите неовластено поставени објекти (гаражи, голубарници, шупи и други слични објекти) на јавна површина, упатуваме апел до граѓаните на општината за навремено и целосно отстранување на овие објекти, доколку претходно се известени со опомена во рок од 15 дена од комунална инспекција при Општина Штип. 

Read more...
 
Акција за отстранување на хаварисани возила
Thursday, 04 March 2021 15:01
There are no translations available.

HavarisaniVozila-02Секторот за инспекциски надзор на Општина Штип започна акција за отстранување на хаварисани и неисправни возила кои узурпираат јавна површина.

Read more...
 
Демант на прес-конференција на ВМРО ДПМНЕ
Wednesday, 17 February 2021 15:54
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Неупатеноста, и безидејноста на ВМРО ДПМНЕ го достигна дното. Ако само помислите дека го допреле дното, тие одат уште подлабоко. 

Она што беше ветено од страна на општината за обезбедување на документација за гасификација е целосно реализирано односно обезбедена е целата планска документација врз чија основа треба да започне и реализацијата на овој значаен проект. 

Read more...
 
Започнување на акција за откривање и исклучување на нелегални приклучоци
Friday, 22 January 2021 13:27
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Се известуваат сите граѓани дека  ЈП "Исар" започнува со акција на откривање и исклучување на нелегално приклучени корисници на водоводната мрежа.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 2 of 13

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize