Home Announcements
Announcements
Писмена реакција на прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ
Thursday, 23 January 2020 15:20
There are no translations available.

ВМРО-ДПМНЕ нема право да зборува за гасификација поради тоа што нивниот ефект во однос на гасификацијата за Штип е еднаков на НУЛА.

Општина штип инвестира во проектирање на гасификација преку три проекти, основен, идеен и инфраструктурен проект, нешто за што ВМРО-ДПМНЕ не ни знаеше дека воопшто треба да се прави.

Read more...
 
Честитка по повод празникот Богојавление – Водици до верниците од православна вероисповед
Sunday, 19 January 2020 10:35
There are no translations available.

Blagoj Bocvarski 02Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, за големиот христијански празник Богојавление – Водици, до митрополитот на Брегалничката Епархија, Иларион, и до сите верници од православна вероисповед упати честитка, во која се вели:

Read more...
 
Писмена реакција на прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Tuesday, 14 January 2020 15:21
There are no translations available.

Вашата грижа за проблемите во градот ја видовме во изминатите 10 години, посебно што имавте два мандати да го санирате и овој но и многу други проблеми во општина Штип.

Општина Штип прави напори до големиот христијански празник Богојавление-Водици проблемот со колекторската цевка да биде саниран, нешто за што вие не се ни обидовте да го решите.

 
Честитка по повод празникот Божик
Tuesday, 07 January 2020 12:44
There are no translations available.

BlagojBocvarski02Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, по повод големиот христијански празник Рождество Христово Божиќ, до митрополитот на Брегалничката Епархија, Иларион, и до сите верници од православна вероисповед упати честитка, во која се вели:

Read more...
 
Новогодишно обраќање на градоначалникот Благој Бочварски
Tuesday, 31 December 2019 08:18
There are no translations available.

Blagoj BocvarskiПочитувани штипјани,

Пред нас е Новата 2020 година – година на нови предизвици и нови успеси на нашиот град.

И во 2020 година ќе продолжиме да работиме како отворена Општина  на реализирањето на мноштво проекти кои ќе придонесат за дополнително зголемување на квалитетот на живеење во Штип.

Read more...
 
Јавна презентација и јавна анкета По предлог Локална урбанистичка планска документација КО Караорман
Tuesday, 24 December 2019 15:36
There are no translations available.

СООПШТЕНИЕ

За организирање на јавна презентација и јавна анкета

По предлог Локална урбанистичка планска документација КО Караорман - вон градежен реон, КП бр. 557/1, Општина Штип со тех. бр. 17/19 , изработен од

ЈП “СТИПИОН 2011” Штип.

Опфатот е дефиниран :

  • Од север граничи со КП бр.620, КО Караорман - вон градежен реон
  • Од запад до граничи со КПбр. 558//1, КО Караорман - вон градежен реон
  • Од исток со КП бр.557/2 , КО Караорман - вон градежен реон
    • Од југ со КП бр. 558/1, КО Караорман - вон градежен реон Опфатот е со површина од 2,0ха.
Read more...
 
Продолжено работно време за два часа за ден на градот Св. Никола
Tuesday, 17 December 2019 13:21
There are no translations available.

Врз основа на член 23 став 3 oд Законот за угостителска дејност и член 21 точка 35 од Статутот на Општина Штип, Советот на Општина Штип на седница одржана на 1 август 2012 годнина донесе     ОДЛУКА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ ЗА ДВА ЧАСА за ден на градот Св Никола(два дена).

Read more...
 
Писмена реакција на ОК ВМРО-ДПМНЕ
Wednesday, 27 November 2019 16:21
There are no translations available.

Навистина ни е жал затоа што ВМРО-ДПМНЕ е против замената на стариот систем за греење на дрва, во клонот „Пчелка“ од детската градинка „Вера Циривири Трена“ кој е налик на системите за греење од 19 век и прави загадување на животната средина.

Read more...
 
Текстилијада 2019
Thursday, 10 October 2019 15:13
There are no translations available.

Tekstilijada

 
Средба со директор на Царинска управа на РСМ
Wednesday, 02 October 2019 11:46
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Ве известуваме дека денеска, 02.10.2019 г., градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски во својот кабинет ќе оствари средба со директорот на Царинска управа на Република Северна Македонија, Ѓоко Танаскоски со почеток од 14:00 часот, кадешто ќе има можност за фото и видео инсерти и изјава за медиуми.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 13

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize