Home Announcements
Announcements
Меѓународната активност „Европската недела на мобилност"
Thursday, 19 September 2019 12:24
There are no translations available.

Пешачи со нас - Сигурно пешачење и возење велосипедОпштина Штип се приклучува на меѓународната активност „Европската недела на мобилност" во периодот од 16 до 22 Септември 2019 година, воедно и нашата општина ќе се вклучи во организација на самиот настан што е посветен на одржливата мобилност на тема „Пешачи со нас - Сигурно пешачење и возење велосипед".

Read more...
 
Покана за Финална Планирачка Конференција за вежбата „Национален Одговор 2019“
Friday, 13 September 2019 13:41
There are no translations available.

Во период од 16.09.2019 до 19.09.2019 г., во просториите на касарната „Јане Сандански“ во Штип ќе се реализира вежба во справување со елементарни непогоди „Национален Одговор 2019“ во организација на Здружената Оперативна Команда.

 
Greeting on the occasion of the 8th of September – Independence Day of the Republic of North Macedonia
Sunday, 08 September 2019 11:10

Blagoj Bocvarski

Mayor of Municipality Shtip, Blagoj Bochvarski, addresses a greeting to the citizens of Municipality Shtip on the occasion of the 8th of September – Independence Day of the Republic of North Macedonia which states:

 

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ
Friday, 06 September 2019 14:31
There are no translations available.

Одредените локации за поставување на забавни содржини за граѓаните се одредени во близина на местото за одржување на настанот „Пастрамалијада 2019“ во населбата Осми Ноември, а исто така како дополнителна локација за поставување на вакви содржини е и локацијата во Ново Село.

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ГДУ
Tuesday, 03 September 2019 13:02
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Општинна Штип апелира до ГДУ да не ги потценува граѓаните со тоа што двајца членови на таа партија константно ја критикуваат секоја тема, без доволно познавање и без консултација со стручни лица.

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Monday, 02 September 2019 14:36
There are no translations available.

Општина Штип го промени сообраќајниот режим на барање на граѓаните од населба Кадидаре, за да се растерети метежот во централното градско подрачје.

Во изминатите неколку месеци се покажа дека со ова сообраќајно решение во одредени делови од денот има подобрување, но во ударните термини се прави застој пред неколку институции во овој дел од градот.

Read more...
 
Change of traffic mode
Thursday, 29 August 2019 15:07

opstina-stip-zgrada-3

We inform the citizens that from 30.08.2019 , the directions of movement of the bridges at the Gymnasium and Kamenit Most will be changed.


Read more...
 
Environmental Impact Assessment for the Project – Construction of embankment dam with associated facilities “Otinja” in the Municipality of Shtip
Monday, 26 August 2019 12:24

opstina zgrada-2 resizeWe inform you that the investor Ministry of agriculture, forestry and water economy, with a seat on the street “Aminta treti” br.2, Skopje, delivered the Study for environmental impact assessment for the project – Construction of embankment dam with associated facilities “Otinja” in the Municipality of Shtip. 

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Wednesday, 14 August 2019 14:05
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Очигледно е дека паниката кај ВМРО-ДПМНЕ е огромна веројатно поради позитивните резултати и бројки кои произлегуваат од оваа анкета, поради огромниот процент на граѓанска поддршка за нашите проекти и политики, за изградба на брана на реката Отиња, изградбата на детската градинка, проектирањето на гасификацијата, СРЦ Суитлак и многу други проекти.

Read more...
 
Писмена реакција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Tuesday, 13 August 2019 14:07
There are no translations available.

Граѓаните имаат право да знаат за тоа во која насока се движат општествените текови кои го одредуваат нивното секојдневие.

Дополнително, граѓаните имаат право на ефективна локална самоуправа која ќе им биде на располагање и ќе реализира проекти во нивна полза. Од тие причини, потребно е локалната самоуправа континуирано да го негува слухот за потребите и расположението на граѓаните кон конкретни случувања.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 13

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize