Home Announcements
Announcements
Соопштение за јавност
Wednesday, 22 May 2019 14:32
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Во врска со прашањата поврзани со старите гаражи на ЈП „Стипион“, Општина Штип ја информира јавноста дека тие биле срушени од страна на ЈП „Стипион“ врз основа на Одобрение за отстранување на постоечки објекти-гаражи, магацин и канцеларии донесено од тогашниот градоначалник на Општината Штип, Илчо Захариев.

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Wednesday, 22 May 2019 14:04
There are no translations available.

Isar-Stip resize

ЈП „Исар“ редовно спроведува чистење на сите локации во градот. Имено, само во текот на оваа недела се преземаат низа активности за чистење на урбаните заедници. Активностите започнаа во населба Осми Ноември, населба Пребег, носење на јавно прометни површини, метење и расчистување депонии.

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ГДУ
Tuesday, 21 May 2019 14:34
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Општина Штип го има во предвид проблемот со локацијата на ЈП „Стипион 2011“ кај Автобуската станица. Се разгледуваат неколку можни решенија кои се погодни за дислокација на материјалите за работа на јавното претпријатие „Стипион 2011“ и наскоро по пронаоѓањето на погодна локација материјалите ќе бидат дислоцирани.

Read more...
 
Одговор на прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Monday, 20 May 2019 13:37
There are no translations available.

Izjava-20052019Опозициските челници, за жал, не сакаат да се радуваат на развојот и успесите што ги доживува Штип, па попусто се шетаат во Скопје за злонамерно го оцрнуваат нашиот град во очите на државата и регионот.
Но, злонамерните оцрнувања на градот не само што се непатриотски,туку и невистинити.
Во текот на осумте години во кои ВМРО-ДПМНЕ ја имаше локалната власт во Штип, челниците од оваа партија не направија ништо значајно за градот.
За потсетување, зедоа огромен кредит од Светска Банка за уредување на плоштадот и изградба на платформи

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Friday, 17 May 2019 14:54
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3ВМРО-ДПМНЕ вчера зборуваше дека локалната власт не работи на крупни проекти, а денеска и самите зборуваат за еден од крупните проекти за градот.

ВМРО-ДПМНЕ денеска е опозиција, токму заради тоа што не изгради ниту еден значаен и капитален проект за Штип додека беше власт.

Read more...
 
Greeting on the occasion of 9th of May, Day of Europe and the Day of Victory over fascism
Thursday, 09 May 2019 12:08

Blagoj Bocvarski

Mayor of Municipality Shtip, Blagoj Bochvarski addresses greetings on the occasion of 9th of May, Day of Europe and Day of Victory over fascism which says:

Dear people

I would like to congratulate today’s important date, 9th of May-Day of Victory over fascism and Day of Europe. 

 

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО ДПМНЕ Штип
Thursday, 02 May 2019 13:41
There are no translations available.

SRC-Suitlak-01ВМРО-ДПМНЕ е партија којашто за 8 години локална власт во Штип, остави импровизирано реконструирани улици и не изгради ниту еден значаен објект за Штип, ниту градинка, ниту базен, ниту брана, ниту водоводи, ниту канализации.

Единствено нешто што ни остави се трошоци и судски пресуди кои достигнуваат стотици илјади евра.

Read more...
 
A written reaction to the public on the statement of Anima Mundi regarding the animal shelter
Tuesday, 30 April 2019 14:09

opstina-stip-zgrada-3

We inform the public that Anima Mundi accuses the health protection and well-being of the animals that are placed in the shelter in Shtip.

Municipality of Shtip has an approval for the work of this shelter issued on the basis of inspection control which was determined with the provisions of the Rulebook on the technical conditions for construction of shelters and legal provisions for protection and welfare of animals. 

 

Read more...
 
A greeting on the occasion of Easter
Thursday, 25 April 2019 13:53

Blagoj Bocvarski

The Mayor of Municipality of Shtip, Blagoj Bochvarski, addressed a greeting to all the Christian believers on the occasion of the biggest Christian holiday Easter.  

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ
Wednesday, 24 April 2019 14:29
There are no translations available.

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ освен да излегува на неаргументирани прес конференции нема способност за ништо друго!

Општина Штип преку јавните претпријатија секојдневно во дослух со граѓаните ги чисти и уредува јавно прометните површини и кантите за отпадоци.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 13

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize