Home Announcements
Announcements
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Friday, 19 April 2019 14:27
There are no translations available.

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ се одлучни да критикуваат по секоја цена. Прво со месеци критикуваа зошто нема стационар, иако имаа осум години да го решат проблемот со бездомните кучиња, а сега реагираат зошто проблемот е решен.

Read more...
 
Greeting on the occasion of International Roma day-8th of April
Monday, 08 April 2019 13:20

Blagoj Bocvarski

The Mayor of Municipality Shtip, Blagoj Bochvarski sends greeting on the occasion of International Roma Day-8th of April, to all the members of the Roma Community.

On my behalf and on behalf of the Municipality of Shtip I congratulate the International Roma Day-8th of April to all our Roma community members. Shtip is proclaimed the most friendly Roma Municipality, which shows that it can be the true road to building one community for all.

 

Read more...
 
Продолжено работно време на 22.03.2019, по повод празникот Чет’рсе
Friday, 22 March 2019 10:13
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Почитувани,

Ве известуваме дека по повод празникот Чет’рсе на 22.03.2019 г., (петок) угостителските објекти и локалите ќе имаат продолжено работно време за 2 часа, поточно до 3 часот по полноќ, додека оние локали коишто се во станбен објект ќе имаат продолжено работно време до 2 часот по полноќ.

 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Tuesday, 12 March 2019 14:55
There are no translations available.

Општина Штип има договор за донација со ЈП „Државни патишта“ со кој е корисник на дрвна маса исечена од експресниот пат Штип-Радовиш.

Read more...
 
УСЛОВИ ЗА ДОБИВАЊЕ МЕСТА НА КОИ МОЖАТ ДА СЕ ИСТАКНУВААТ ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019
Friday, 01 March 2019 10:11
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3            Врз основа на член 78 став 5 од Изборниот законик („Службен весник на РМ“, број 32/14-пречистен текст, 196/15, 35/16, 31/2015, 196/2015, 35/2016, 97/2016, 99/2016, 136/2016, 142/2016, 57/2017, 67/2017, 125/2017, 35/2018, 99/2018, 140/2018, 208/2018, 27/2019) и член 2 став 2 од Одлуката за утврдување на местата на кои можат да се истакнуваат изборни плакати („Службен гласник на Општината Штип“, број 09/06 и 07/11), Градоначалникот на Општина Штип, на 25.02.2019 година утврди

 

У С Л О В И

ЗА ДОБИВАЊЕ МЕСТА НА КОИ МОЖАТ ДА СЕ ИСТАКНУВААТ

ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019

 

1.Место за итакнување на изборни плакати може да добие секоја регистрирана политичка партија самостојно, коалиции, како и група избирачи (во понатамошниот текст: подносител на листа за кандидат за претсатедател на Републиката) врз основа на одобрение од Градоначалникот на Општината Штип.

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Tuesday, 26 February 2019 14:43
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Ја информираме јавноста дека, по истекот на 3 месеци (согласно член 82 став 2) на вработените на определено работно време во образованието, им се продолжи договорот за вработување со анекс договор до распишување на јавен оглас.

Read more...
 
Реакција на денешното соопштение на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Friday, 22 February 2019 15:58
There are no translations available.

Општина Штип работи по пропишаните законски регулативи во државата и ниту една постапка или процес донесени од општинските служби не подлежи на беззаконие, за тоа можат граѓаните да се уверат преку јавните и транспарентни постапки.

Градежните активности на споменатата локација се изведуваат во склад со законските одредби од законот за градење и тоа може да се провери во секој момент.

Read more...
 
Писмена реакција на прес конференција на советник од редовите на ОК ВМРО ДПМНЕ Штип
Monday, 28 January 2019 15:37
There are no translations available.

Иронично е тоа што советникот Јорданов од редовите на ВМРО-ДПМНЕ зборува за покренување на иницијатива за решавање на овој проблем, којшто изминатите 8 години немо го набљудуваше и немаше слух за вистинските потреби на граѓаните.

Општина Штип и локалната власт ги решава темелно и суштински потребите на граѓаните!

Read more...
 
Писмена реакција на прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Thursday, 24 January 2019 13:35
There are no translations available.

За информација на граѓаните и на опозициската партија, во период на ладни температури и врнежи од снег, невозможни се градежни зафати.

Во идниот период, се очекува затоплување и секако локалната власт ќе продолжи со реализирање на многу проекти коишто се барање на граѓаните, како и коритото на река Отиња.

Read more...
 
Реакција на денешната писмена реакција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Tuesday, 22 January 2019 16:02
There are no translations available.

Почитувани сограѓани,

ВМРО-ДПМНЕ помеша метри квадратни со денари!

На ВМРО-ДПМНЕ им порачуваме кога испраќаат реакции со кои се манипулираат граѓаните, точно да ги проверат податоците кои ги изнесуваат во јавноста.

На двете сметки јасно се гледа дека се работи за различна квадратура на објект.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 13

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize