Home Events Поставување на пластични флексибилни столбчиња
Поставување на пластични флексибилни столбчиња
Thursday, 09 April 2020 16:33
There are no translations available.

PlasticniStolbcinja-02Општина Штип продолжува со превземање на мерки за зголемување на безбедното одвивање на сообраќајот, односно поставени се 95 пластични флексибилни столбчиња на следните локации:

- крстосница со улиците Борис Крајгер и Анте Банина,

- улица Славчо Стојменски,

- на ул. Васил Главинов во нивото на крстосницата со мостот кај СОУ Славчо Стоименски

- на ул. Генерал Михајло Апостолски во нивото на крстосницата со мостот кај СОУ Славчо Стоименски, 

- на тротоарот на ул. Маршал  кај излезот од СВР Штип,

- на тротоарот на ул. Маршал Тито од крстосницата со ул. Кирил и Методи до Каменик мост со краток прекин (пред Сава Осигурување и Плоштадот),

- на тротоарот на ул. Ванчо Прке кај Стопанска Банка,

Поставените столбчиња имаат и рефлектирачки карактеристики за зголемување на нивното воочување во ноќни услови.

Општина Штип потенцира дека режимот на сообраќај на крстосницата со улиците Борис Крајгер и Анте Банина е променет, односно ул. Борис Крајгер е со приоритет на движење во однос на ул. Анте Банина или спротивно од претходниот режим на одвивање на сообраќајот.

Апелираме до сите граѓани, а посебно до возачите да ги почитуваат поставените сообраќајни знаци и да се движат на крстосницата со зголемено внимание посебно во период на адаптација на новиот режим.

PlasticniStolbcinja-01

 

PlasticniStolbcinja-03

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

July 2021
M T W T F S S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize