Home Events Видео конференција со кинески медицински експерти за КОВИД-19
Видео конференција со кинески медицински експерти за КОВИД-19
Tuesday, 19 May 2020 13:32
There are no translations available.

KineskiMedicinskiEksperti-01Денес се одржа видео конференција со кинески медицински експерти за КОВИД -19 благодарение на Амбасадата на Н.Р Кина во Северна Македонија.

 

Градоначалникот Благој Бочварски, др.Џу  претседател на асоцијацијат за традиционална кинеска медицина во С.Македонија ,инфектологот др. Дијана Шишкова Гајдарџиска од Клиничка болница -Штип и директорот на ЈУ Центар за традиционална кинеска медицина – Штип , Мартин Каров беа претставници на нашата држава.

Покрај Општина Штип учествуваа и експерти, министри и секретари од Германија, Чешка, Португалија , Холандија и Црна Гора.

KineskiMedicinskiEksperti-02 

Овие конференции се од значителна помош за нашата држава и регионот во борбата со пандемијата. 

Конференција беше одлична можност да слушнеме како кинеските експерти се справуваат со Ковид-19. 

На коференцијата се презентираше и лек кој покажал извонредни резултати кај пациентите кои имаат поблаги симтоми. 

KineskiMedicinskiEksperti-03 

Институтот на традиционална кинеска медицина во Си Чуан ,Кина овој лек го имаат донирано во Португалија.

Градоначалникот Благој Бочварски упати барање до Амбасадата на Н.Р Кина во нашата држава и институтот за традиционална кинеска медицина во Си Чуан за одредена количина на вој лек како донација за граѓаните на Општина Штип во борбата со КОВИД-19.

KineskiMedicinskiEksperti-04 

Продолжуваме со борбата со Корона вирусот, а благодарение на донациите и советите од експертите заеднички ќе се избориме да ставиме крај на оваа криза.

Во иднина продолжуваме  со продлабочување на соработка со провинцијата Си Чуан и Амбасадата на Н.Р Кина во нашата држава за збратимување со кинески град со кој ќе продолжиме да соработуваме и да разменуваме позитивни практики.

KineskiMedicinskiEksperti-05

KineskiMedicinskiEksperti-06

KineskiMedicinskiEksperti-07

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

July 2020
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize