Home Events Поставување на контејнери за селективен отпад
Поставување на контејнери за селективен отпад
Wednesday, 20 May 2020 14:32
There are no translations available.

Kanti-01Во соработка со компанијата ,,Пакомак’’ , а врз основа на потпишан Меморандум , денес во Општина Штип поставуваме контејнери за селектиран отпад-стакло.

Од денес ќе бидат поставени 30 вакви контејнери  пред сите основни, средни училишта и детски градинки како и на повеќе фрекфентни локации во градот.

 ,,Досега имаме поставено вакви контејнери за електронски отпад а , во наредниот период ќе поставиме контејнери за селектиран отпад-пластика .’’

Градоначалникот Бочварски упати апел до граѓаните за вршење селекција на отпад затоа што живееме во ново време каде треба да ги почитуваме сите европски стандарди и препораки со цел да живееме во поздрава животна средина.

Денес ЈП –Исар чистеше кабест, габаритен отпад и градежен шут до контејнерите за одлагање на Комунален цврст отпад во строгиот центар на градот од несовесни граѓани.

Сите оние граѓани кои непрописно ќе одлагаат шут, ѓубре и со тоа ќе создаваат диви депонии ќе бидат казнети.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

July 2020
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize