Home Events Посета на рудникот Боров Дол
Посета на рудникот Боров Дол
Wednesday, 07 July 2021 17:25
There are no translations available.

RudnikBorovDol-01Градоначалникот имаше чест да се вози во дампер.

Со задоволство присуствуваше на работната средба заедно со директорот Павло Кривинскиј и раководството на рудникот Боров Дол.

Во Боров Дол се врши експлоатација и обработка на рудата, која што преку транспортна лента долга 7км се пренесува до рудникот Бучим на понатамошна доработка, каде што се врши повторно дробење на рудата до гранулација од 250мм на 70мм руда и оди на флотација каде што се добива готов производ, бакарен концентрат.

Рудникот се простира на територија на три општини и тоа Конче 57,13%, Штип 38,43% и Радовиш 4,44%. Со тоа што се простира и на територијата на Општина Штип, рудникот Боров Дол ќе придонесува за социоекономскиот развој на нашата општина.

Краток видео запис: https://we.tl/t-RFSDePrZb9

RudnikBorovDol-02

RudnikBorovDol-03

RudnikBorovDol-04

RudnikBorovDol-05

RudnikBorovDol-06

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

September 2021
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize