Home Events Штип добива чиста, најквалитетна питка вода за пиење
Штип добива чиста, најквалитетна питка вода за пиење
Thursday, 16 September 2021 11:22
There are no translations available.

FilterStanica-01Штип добива чиста, најквалитетна питка вода за пиење од Хидро-системот Злетовица”. 

Во завршна фаза е пречистителната станица со ултрафилтрација на водата за пиење.

Штип ја има најголемата станица од ваков тип во државата и соседните земји.

Започнува тест периодот за користењето на водата од Хидро-системот Злетовица”.

Капацитет на водата која што ќе биде испорачувана до нашите домаќинства е 300 литри во секунда. 

Постоечкиот систем од филтер станицата останува во функција, и ќе служи како резервен систем.

FilterStanica-02

FilterStanica-03

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

October 2021
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize