Home Projects
Projects
Проект „Управување со отпад од пакување од стакло во Западен Балкан“
Monday, 17 January 2022 11:07
There are no translations available.

Во рамките на Проектот „Управување со отпад од пакување од стакло во Западен Балкан“ изработени се неколку промотивни видеа кои треба да придонесат за зајакнување на свеста на граѓаните за што помасовно селектирање на стаклената амбалажа и нејзино исфрлање во контејнерите (зелените ѕвона)  што беа  обезбедени токму за таа намена, преку овој Проект.

Read more...
 
Проект за поврзување на локални патишта - Механизам за жалби и поплаки
Wednesday, 09 June 2021 08:20
There are no translations available.

Во рамките на Проектот за поврзување на локални патишта кој се реализира од страна на Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска банка, Општина Штип аплицираше со проекти за Реконструкција на локална улица „Панче Караѓозов“ со должина од  407,0 м и Реконструкција на крстосница помеѓу ул.„Сремски фронт“ и ул.„Борис Крајгер“ со должина од 530 м кои се дел од Тендер 2 за кој во најскоро време ќе се започне со нивна имплементација на терен.

Read more...
 
„Знаење, заштита и вреднување на старите урбани јаддра“
Tuesday, 18 May 2021 12:23
There are no translations available.

LOGO-projet-MacédoineDuNord

 
Контролна листа на ПУЖССА - Реконструкција на улиците „5ти Конгрес“, „Браќа Даневи“ и „Солидарност“ во општина Штип
Friday, 05 March 2021 13:42
There are no translations available.

Во рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ” кој се реализира од Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел подобрување на локалната патна инфраструктура, Општина Штип аплицираше со проект за Реконструкција на крстосницата помеѓу локалните улици „5ти Конгрес,“ и „Браќа Даневи“ , “Солидарност “во Oпштина Штип.

Read more...
 
Агрометеоролошки станици (ЦРИПР)
Monday, 18 January 2021 13:27
There are no translations available.

Агрометеоролошки станици за заштита на земјоделски култури и животна средина во ИПР беа поставени во сите општини од регионот. Со овие агрометеоролошки станици им се обезбедуваат информации на земјоделците за навремена заштита на земјоделските култури од атмосферските влијанија, како и за планирање на сите агротехнички мерки кои треба да ги преземат во одреден период од годината. Уредите што ги содржат агрометеоролошките станици вршат мерење на температурата и влажноста на воздухот, брзината и правецот на ветерот, количината на врнежи, соларната радијација, влажноста на листовите на растенијата, како и температурата и влажноста на почвата.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

January 2022
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize