Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома
Општина Штип | Municipality of Stip
Календар на настани Печати EMAIL help
Види по година Види по месец Види по недела Види денес Барај Скокни на месец
Дваесет и прва седница на Советот на Општина Штип
Четврток 13 Јуни 2019, 10:00
од Веб администраторHits : 520

 

Д н е в е н р е д


1. Предлог-Одлука за организирање превоз Штип-Софија-Штип за учество на Јуниорската Балканска математичка олимпијада во Република Кипар за Дамјан Давков од Штип.
2. Предлог-Одлука за одобрување финансиски средства.
3. Предлог-Одлука за одобрување финансиски средства од областа на спортот.
4. Предлог-Одлука за усогласување на ДУП за СРЦ „Брегалница“.
5. Предлог-Одлука за продажба на дел од акциите во сопственост на Општина Штип во Друштвото за спортски дејности фудбалски клуб „Брегалница 2008“ АД Штип.
6. Предлог-Одлука за утврдување на предлогот за воспоставување на меѓуопштинска соработка.
7. Предлог-Решение за именување член во заедничката комисија за подготовка на предлог-актот за воспоставување на меѓуопштинска соработка поднесен од градоначалникот на Општина Штип за основање на заедничко претпријатие со општините: Куманово, Штип, Карбинци, Кочани, Виница, Берово, Делчево, Македонска Каменица, Чешиново-Облешево, Зрновци, Пехчево, Пробиштип, Крива Паланка, Ранковце, Кратово Липково, Старо Нагоричане и Свети Николе.
8. Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата за изработка
на урбанистички планови на територијата на Општина Штип за 2019
година.
9. Квартален извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011“-Штип со
финансиски показатели за периодот од 01.01.2019-31.03.2019 година по
Програмата за уредување на градежното земјиште на подрачјето на
Општина Штип.
10. Квартален извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011“-Штип со
финансиски показатели за периодот од 01.01.2019-31.03.2019 година по
Програмата за одржување на локални патишта и улици
11. Квартален извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011“-Штип со
финансиски показатели за периодот од 01.01.2019-31.03.2019 година по
Програмата за одржување на локални патишта и улици во зимски услови.
12. Квартален извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011“-Штип со
финансиски показатели за периодот од 01.01.2019-31.03.2019 година по
Програмата за користење на јавниот простор за паркирање.
13. Извештај за реализација на средствата по Програмата за одржување на
локални патишта и улици во Општина Штип за 2018 година и Програмата
за одржување на локалните патишта во Општина Штип за 2018/2019
година во зимски услови.
14. Извештај за работењето на ЈП „Исар“-Штип со финансиски показатели за
период од 01.01-31.03.2019 година.
15. Извештај на ЈП „Исар“-Штип за одржување на јавната чистота од 01.01-
31.03.2019 година.
16. Советнички прашања.

Назад

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Април 2021
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize