Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Еднакви можности Општина Штип во соработка со Секторот за внатрешни работи и здружението на граѓани Ехо спроведува едукативни предавања на тема „Биди другар а не насилкик“
Општина Штип во соработка со Секторот за внатрешни работи и здружението на граѓани Ехо спроведува едукативни предавања на тема „Биди другар а не насилкик“
Петок, 01 Октомври 2021 11:29

BidiDrugarNeNasilnik-01Во рамките на Програмата за еднакви можности на жените и мажите за 2021 година предвидена е активност – едукативни предавања за спречување на насилство кај малолетни лица. За реализација на оваа активност инспектори од Одделението за превенција во СВР  Штип, одржуваат предавања во  сите основни училишта во општината.

Предавањата се на тема малолетничко насилство или булинг, и имаат превентивен карактер  со цел спречување на појава на насилство кај малолетниците. Предавањата се наменети за ученици од шесто, седмо, осмо и деветто одделение бидејќи праксата покажува дека децата на оваа возраст повеќе покажуваат насилно однесување. Претставници на ЕХО им презентираат на учениците плакати изработени од ученици во основните училошта на кои се претставени сите видови на насилство кај лица помлади од осумнаесет години.

  Во нашата општина нема зголемување на бројот на бројот на насилно однесување што е потврда на оправданоста и бенефитите од оваа и слични вакви превентивни  активности. 

BidiDrugarNeNasilnik-02

BidiDrugarNeNasilnik-03

BidiDrugarNeNasilnik-04

BidiDrugarNeNasilnik-05

BidiDrugarNeNasilnik-06

BidiDrugarNeNasilnik-07

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Октомври 2021
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize