Дома Јавни служби Детски градинки
Детски градинки
Четврток, 17 Ноември 2016 13:46

На територијата на Општина Штип има две детски градинки:

  • Јавна установа за деца-Општинска детска градинка „Вера Циривири Трена“ Штип;
  • Општинска јавна установа – Детска градинка „Астибо“ Штип

Детската градинка „Вера Циривири Трена“ има четири (4) објекти - клонови кои се наоѓаат на следниве локации:

ü  Клон „Другарче“, ул. Христијан Карпош бб, Штип;

ü  Клон „Развигорче“, ул. Браќа Даневи бб, Штип;

ü  Клон „Пчелка“, ул. Цветан Димов бр. 15, Штип;

ü  Клон„Росица“, ул. Крсте Мисирков бб, Штип;

Детската градинка „Астибо“ има четири (4) објекти - клонови кои се наоѓаат на следниве локации:

ü  Клон „Астибо“, ул. Гоце Делчев бр. 34, Штип

ü  Клон „Цветови“, ул. Булевар ЈНА бб, Штип

ü  Клон „Сончогледи“, ул. Сремски фронт бб, Штип

ü  Клон „Бамби“, ул. Антон Панов бб, Штип-      

Цени за користење на услугите на детските градинки се следните:

ü  За програма за целодневен престој за деца до 6 години......1490 денари

ü  За програма за целодневен престој за деца до 6 години со престој во градинка до 5 дена......800 денари

ü  За програма за полудневен престој......1060 денари

ü  За програма за полудневен престој со еден оброк......599 денари

ü  За престој и исхрана на дете над 6 до 10 години возраст......1490 денари

ü  За престој и исхрана на дете над 6 до 10 години возраст со превоз (360 денари)......1850 денари

ü  За место......300 денари.

 

-       Број на воспитувачи и негователи во градинките

 

  1. 1.ЈУДОДГ„Вера Циривири Трена“ – 24 воспитувачи и 41 негователи (листа на воспитувачи и негователи дадена во прилог 1)
  2. 2.ОЈУДГ„Астибо“ - 26 воспитувачи и 54 негователи

-       Број на слободни места во градинките

  1. 1.ЈУДОДГ„Вера Циривири Трена“ – нема слободни места
  2. 2.ОЈУДГ„Астибо“ – нема слободни места

-       Избор на храна во градинките

Во однос на изборот на храна во прилог ја доставувам листата на ЈУДОДГ„Вера Циривири Трена“ (прилог 2) и листата на ОЈУДГ„Астибо“ (прилог 3)

Во прилог се наоѓаат листа на вработени и листа на храна  во градинкитеЧ

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Мај 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize