Дома Настани Поставување на контејнери за селективен отпад
Поставување на контејнери за селективен отпад
Среда, 20 Мај 2020 14:32

Kanti-01Во соработка со компанијата ,,Пакомак’’ , а врз основа на потпишан Меморандум , денес во Општина Штип поставуваме контејнери за селектиран отпад-стакло.

Од денес ќе бидат поставени 30 вакви контејнери  пред сите основни, средни училишта и детски градинки како и на повеќе фрекфентни локации во градот.

 ,,Досега имаме поставено вакви контејнери за електронски отпад а , во наредниот период ќе поставиме контејнери за селектиран отпад-пластика .’’

Градоначалникот Бочварски упати апел до граѓаните за вршење селекција на отпад затоа што живееме во ново време каде треба да ги почитуваме сите европски стандарди и препораки со цел да живееме во поздрава животна средина.

Денес ЈП –Исар чистеше кабест, габаритен отпад и градежен шут до контејнерите за одлагање на Комунален цврст отпад во строгиот центар на градот од несовесни граѓани.

Сите оние граѓани кои непрописно ќе одлагаат шут, ѓубре и со тоа ќе создаваат диви депонии ќе бидат казнети.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Мај 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize