Дома Правно нормативни работи и поддршка на Советот
Правно нормативни работи и поддршка на Советот
Барање до надлежните комисии

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 6

За добивање на парична помош  до надлежните комисии потребно  е да се достави

 1. Барање (готов образец од општината) со:
 2. Фотокопија од лична карта,
 3. Фотокопија од трансакциона сметка,
 4. Потврда  дена барателот е невработен,
 5. Извод на родените од целото семејство,
 6. Потврда од училиштето во кое учи ученикот.

Изготвеното Решение се доставува до барателот по пошта.

Рок за донесување на актот 15 денови по приемот на комплетната документација.

 
Барање до Советот за доделување на еднократна парична помош за штети од пожар

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 6

За добивање на парична помош за пожар потробно е да се достави

 1. Барање (готов образец од општината) со:
 2. Фотокопија од лична карта,
 3. Фотокопија од трансакциона сметка ,
 4. Потврда за работен однос,
 5. Записник од Полиција,
 6. Записник од ТППЕ.

Изготвеното Решение се доставува до барателот по пошта.

Рок за донесување на актот 60 денови по приемот на комплетната документација.

 
Барање до Советот за доделување на еднократна парична помош за лекување

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 6

За добивање на парична помош за лекување  потробно е да се достави

 1. Барање (готов образец од општината) со:
 2. Фотокопија од лична карта,
 3. Фотокопија од трансакциона сметка ,
 4. Потврда за работен однос,
 5. Медицинска документација,
 6. Решение дека е корисник на социјална парична помош.

Изготвеното Решение се доставува до барателот по пошта.

Рок за донесување на актот 60 денови по приемот на комплетната документација.

 
Барање до градоначалникот за доделување на еднократна парична помош за социјално загрозени семејства

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 6

За добивање на парична помош за социјално загрозени семејства  потробно е да се достави

 1. Барање (готов образец од општината) со:
 2. Фотокопија од лична карта,
 3. Фотокопија од трансакциона сметка ,
 4. Потврда дека барателот е невработен,
 5. Извод на родените од целото семејство,
 6. Решение дека е корисник на социјална парична помош.

Изготвеното Решение се доставува до барателот по пошта.

Рок за донесување на актот 30 денови по приемот на комплетната документација.

 
Барање до градоначалникот за доделување на еднократна парична помош за лекување

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 6

За добивање на парична помош за лекување потробно е да се достави

 1. Барање (готов образец од општината) со:
 2. Фотокопија од лична карта,
 3. Фотокопија од трансакциона сметка,
 4. Потврда за работен однос,
 5. Решение дека е корисник на социјална парична помош.

Изготвеното Решение се доставува до барателот по пошта.

Рок за донесување на актот 30 денови по приемот на комплетната документација

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Страница 2 од 2

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Мај 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize