Дома Соопштенија Меѓународната активност „Европската недела на мобилност"
Меѓународната активност „Европската недела на мобилност"
Четврток, 19 Септември 2019 12:24

Пешачи со нас - Сигурно пешачење и возење велосипедОпштина Штип се приклучува на меѓународната активност „Европската недела на мобилност" во периодот од 16 до 22 Септември 2019 година, воедно и нашата општина ќе се вклучи во организација на самиот настан што е посветен на одржливата мобилност на тема „Пешачи со нас - Сигурно пешачење и возење велосипед".

Ве известуваме на на ден 20 Сптември 2019 година (Петок). Општина Штип во соработка со 5 те општински училишта и граѓански организации, ќе ја реализира и вое, промовира активноста пешачењето и возењето велосипед, чија цел е да се намали движењето на моторни возила. Воедно апелира до граѓаните на Општина Штип и корисниците на моторни возила да го намалат користењето на моторните возила, а единствена цел да се заштити животната средина и да се намали емитирањето на штетни издувни гасови во атмосферата.

Општина Штип и Јавните претпријатија во наша надлежност, на ден 20.09.2019 година (Петок). ќе го намали користењето на службените моторни возила, воедно апелира до јавните претпријатија под наша надлежност, за рационално користење на моторните возaчи, а се со единствена цел да се даде потик за поздрава живот и заштита на животната средина.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Февруари 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize