Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Урбанизам, градежништво и ЗЖС
Урбанизам, градежништво, станбени работи и ЗЖС
Надлежности на одделението за урбанизам, градежништво и ЗЖС

Одделението за урбанизам, градежништво, станбени работи и заштита на животната средина ги врши следните работи:

 
  • уредување на просторот;
 
  • спроведување на планската документација;
 
  • стручно следење на степенот на реализација на урбанистичките планови и покренување иницијативи за нивно изменување и дополнување;
 
  • издавање на одобренија за градба на објекти од локално значење утврдени со закон;
 
  • ги следи и планира потребите за домување на подрачјето на Општина Штип, согласно Законот за домување;
 
  • предлага годишна програма и превзема мерки и активности за нејзина реализација, во согласност на Законот за домување;
 
  • донесува мерки за спречување од загадување на животната средина и просторот;
 
  • води постапка за издавање на интегрирани дозволи и спроведување на законите од областа на животната средина;
 
  • врши и други работи кои ќе му бидат доверени во негова надлежност.
 
Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план - Е1.13, КП 522, КО КАРАОРМАН ВОН ГРАД. РЕОН
Петок, 05 Март 2021 14:29

 
Проектна програма за парцелирано градежно земјиште, КП 8306, Бело Брдо
Петок, 05 Март 2021 14:14

 
Предлог проектна програма - КП 522, Е 1.13
Четврток, 31 Декември 2020 11:16

 
Проектна програма за изработка на урбанистички проект за инфраструктура за крстосница на ул. Борис Крајгер и ул. Сремски фронт

 
Проектна програма за изработка на урбанистички проект - ГП 16.1 Суитлак

 
Планска програма - измена и дополнување на ДУП на поранешна ПИ „Македонка“
Четврток, 17 Декември 2020 14:05

 
Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план - Е1.8
Вторник, 15 Декември 2020 13:58

 
Што е ГИС?

 
Издадени одобренија за градба

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Страница 1 од 2

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Април 2021
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize