Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Урбанизам, градежништво и ЗЖС Јавен увид на урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за фотоволтажна плантажа на КП 304 и 306, КО Долани
Јавен увид на урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за фотоволтажна плантажа на КП 304 и 306, КО Долани
Среда, 13 Октомври 2021 08:13

СООПШТЕНИЕ

За организирање на јавен увид на изработен

УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ФОТОВОЛТАЖНА ПЛАНТАЖА СО МОЌНОСТ ДО 5MW НА КП БР. 304 И 306, И ЗА ИЗВЕДБА НА СРЕДНО НАПОНСКИ КАБЕЛ ДО НАЈБЛИСКА ПРИКЛУЧНА ТРАФОСТАНИЦА, КО ДОЛАНИ, ОПШТИНА ШТИП

 

Изработката на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за фотоволтажна плантажа со моќност до 5 MW на КП бр. 304 и 306, и за изведба на средно напонски кабел до најблиска приклучна трафостаница, КО Долани, Општина Штип ќе се одвива во рамките на следниот проектен опфат:

Проектниот опфат кој е предмет на уредување со Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за фотоволтажна плантажа со моќност до 5MW на КП бр.304 и 306 и изведба на среднонапонски кабел до најблиската приклучна трафостаница на дел од КП 8, дел од КП 570, дел од КП 576, дел од КП 1572/1, дел од КП 600, дел од КП 598, дел од КП 602, дел од КП 605, дел од КП 550/1, дел од КП 561, дел од КП 563/2, дел од КП 564/1, дел од КП 564/3, дел од КП 564/2, дел од КП 563/1 и дел од КП 614/1, КО Долани, општина Штип. Површината на проектниот опфат зафаќа површина од 63359,97м2 (6.34ха). Проектниот опфат на фотоволтажната централа изнесува 4,9 ха, додека должината на среднонапонскиот кабел изнесува 2,37км.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Октомври 2021
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize