Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Урбанизам, градежништво и ЗЖС Предлог проектна програма - Е 1.13 фотоволтаични електрани на КП 388/2, КО Врсаково, Општина Штип
Предлог проектна програма - Е 1.13 фотоволтаични електрани на КП 388/2, КО Врсаково, Општина Штип
Петок, 15 Октомври 2021 12:40

Согласно член 58, став 6, како и член 62, став 3 од Законот за урбанистичко планирање (Сл. Весник на РМ бр.32/20) пред изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план се изработува проектна програма. Согласно тоа, како и врз основа на член 60 точка 1 од Правилникот за урбанистичко планирање (Сл. Весник на РМ бр.225/20) проектната програма ја изработува и заверува барателот за одобрување на проектната документација. Со неа се утврдува границата и содржината на планскиот опфат и истата се состои од текстуален и графички дел.

Проектниот опфат кој е предмет на уредување со Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план, зафаќа површина од приближно 3,8 ха. Во рамките на проектниот опфат влегува следната катастарска парцелаКП БР. 388/2 КО ВРСАКОВО, ОПШТИНА ШТИП

Опфатот е дефиниран со следните граници:

 

-         Од запад граничи со КП 388/2, КО Врсаково

-         Од север граничи со КП 389, КО Врсаково (некатегоризиран пат)

-         Од исток граничи со КП 386/2 и КП 386/1 , КО Врсаково

-         Од југ граничи со КП834/2 КО Врсаково

 

Површината која ја опфаќа опишаната граница изнесува 2,2ха.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Декември 2021
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize