Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Урбанизам, градежништво и ЗЖС Предлог планска програма за изработка на измена и дополнување на ДУП за дел од УЕ5, дел од ЦЕНТАР, Општина Штип
Предлог планска програма за изработка на измена и дополнување на ДУП за дел од УЕ5, дел од ЦЕНТАР, Општина Штип
Вторник, 19 Октомври 2021 13:12

Врз основа на член 44 од Законот за урбанистчко планирање (Сл.Весник на РМ

бр.32 од Септември 2020год) изработена е ПРЕДЛОГ П Л АН С К А ПРОГРАМА за

изработка на ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ДЕЛ

ОД УЕ5, ДЕЛ ОД ЦЕНТАР, ОПШТИНА ШТИП.

Планската програма треба да овозможи отпочнување на изработка на ИЗМЕНА И

ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ДЕЛ ОД УЕ5, ДЕЛ ОД ЦЕНТАР,

ОПШТИНА ШТИП. Општина Штип има потреба од формирање и развој на градежни парцели, а

врз база на согледувањата и извршените проценки за развојни плански можности кои не се

предвидени со постоечката урбанистичка документација има потреба од промена на

постојната урбанистичко планска документација.

Планскиот опфат за изработка на планската документација е прикажан на графичките

прилози кои се во прилог на планската програма е формиран по граници на катастарски

парцели, осовина на улица и пешачка патека.

- од север опфатот е дефиниран по осовина на ул.Михајло Апостолски

- од исток опфатот е дефиниран по осовина ул.Љубен Иванов

- од југ опфатот е дефиниран по КП8341, КП8326, КП8324, КП8319 и КП8318.

- од запад опфатот е дефиниран по осовина на паркинг

Површината која ја опфаќа опишаната граница на прелиминарниот плански

опфат изнесува 0,44 ха.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Декември 2021
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize